HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Zweeds Lapland


Toegegeven, Zweden verdient meer aandacht dan als doorgangsland naar Noorwegen en Finland te fungeren. Helaas nemen wij ook niet voldoende tijd om Zweeds Lapland uitvoeriger te bekijken, in onze haast om in het uiterste noorden te geraken.


De mogelijkheden zijn legio, Maastricht is nog ver.

Zweden laat op ons een indruk achter van bossen, bossen en nog meer bossen. Alleen in het meest noordelijke deel, rond Abisko en Kiruna, is de natuur bergachtiger en ruiger.

       

Ten zuiden van Abisko ligt een uitgestrekt wandelgebied, de Kungsleden, waar je dagtochten van hut naar hut kunt maken. Een uitgebreid verslag van zo'n wandeling is te vinden bij onze favoriete links. De Kebnekaise, een berggebied met als hoogste punt 2111 m., is vaak het doel.Wandelaars in Abisko's Nationaal Park. Ook de honden dragen hun steentje bij en vervoeren hun eigen bagage.

Een snelle route naar de Noordkaap biedt weg 45, de Inlandsvägen. Dit is een veel gebruikte hoofdweg, ook al zou je dat niet zeggen aan het sporadische verkeer dat je er tegenkomt.

       
Omgeving JokkmokkUitzicht vanaf het terras bij het Poolcirkelcentrum


       

Wat ons telkens weer erg imponeert is de enorme uitgestrektheid van Lapland. Buiten Zweden, Finland en Noorwegen breidt het gebied zich uit tot ver in Rusland. Soms bekruipt ons ondanks ons enthousiasme wel eens het gevoel eruit te willen. Het gebied is zo onmetelijk groot!
Lees hier verder 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics