HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Overnachten in een vuurtoren op Varanger


Goed nieuws voor vogelliefhebbers en andere toeristen: De vuurtoren op Horn°ya, het oostelijkste punt van Noorwegen, wordt een overnachtingsplaats!

De vrienden van Horn°ya en de kustwacht werken samen om de vuurtoren van Vard° toegankelijker te maken. Binnenkort kan iedereen midden in het natuurreservaat overnachten. En het is niet zomaar een natuurreservaat. Je bent hier aan alle kanten omgeven door duizenden nestelende zeevogels. Papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, alken en zeekoeten, om de belangrijkste te noemen.

In het grootste deel van het reservaat is het verboden rond te lopen, maar een gemerkt pad zorgt ervoor dat alle soorten zichtbaar zijn, waarvan velen van dichtbij.

Ingunn Teigland, leidster van de vrienden van Horn°ya, vertelt dat ze met de provincie willen samenwerken om er zeker van te zijn dat de vogels in het reservaat niet verstoord raken doordat mensen naar het eiland komen.

Concert in de middernachtzon
Tot nog toe is Horn°ya makkelijk toegankelijk geweest doordat de havenorganisatie mensen overdag naar het eiland heeft gebracht. Maar voortaan krijgt men heel andere mogelijkheden om de belevenis te laten bezinken en niet in het minst kan men het overweldigende vogelleven in de middernachtzon meemaken.

Wanneer de vrienden van Horn°ya een huurovereenkomst zijn aangegaan, zal de vuurtoren midden in het natuurreservaat een doel voor toeristen worden, vooral voor enthousiaste vogelliefhebbers. Ingunn Teigland denkt echter dat mensen uit Vard° het meest plezier van de vuurtoren kunnen hebben.

Bron en Info
 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics