HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Senja


De naam "Sprookjeseiland" heeft Senja vooral te danken aan de vele sagen die hier vroeger verteld werden over de Senjatrol. We nemen weg 86, de Trollenroute, naar Gryllefjord en Skaland. Bij Finnsæter werkt en woont de kunstenaar Leif Rubach. In zijn cultuurcentrum bevindt zich o.a. een tinsmederij en de grootste trol ter wereld.

       
Hulderheimen en Trollparken en de Senjatrol

De trol is opgebouwd uit 125.000 kilo beton en is 17,96 meter hoog. Eenmaal binnen belandt men in een ware sprookjeswereld. In 1997 werd de Senjatrol in het Guiness Book of Records vermeld als 's werelds grootste trol. Het is de bedoeling dat de trol in de toekomst een partner krijgt, die naast hem zal komen te zitten.

       
Het vissersdorpje Hamn en Gryllefjord

Om bij de noordelijker gelegen kustplaatsen te komen moet men terug naar Finnsnes, om van daaruit voor weg 861 te kiezen.

       
Husøy doet zijn naam eer aan. Het kleine eiland met een oppervlakte van 1 kilo -meter bij 500 meter is totaal volgebouwd met huizen. Een eigenaardig gezicht!

In het nabij gelegen dorpje Botnhamn kan men in juli en augustus de veerboot naar Brensholmen op Kvaløya benutten, om zo in korte tijd in Tromsø te zijn. De tocht duurt circa 35 minuten.


Middernacht over Senja
 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics