HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Zomer in Salla


Na vele jaren van intensief overleg met de Russische autoriteiten is in september 2002 de grensovergang bij Salla in gebruik genomen. Voor het passeren van de grens is een visum echter wel noodzakelijk.

       

Het Nationaal Park Oulanka, dat zich tot ver in Rusland uitstrekt, ligt voor de helft op het grondgebied van Salla. In dit gebied zijn planten- en vogelsoorten te vinden die nergens anders ter wereld voorkomen.

De Kiutaköngäs is een makkelijk te bereiken stroomversnelling in Oulanka.
De rechter foto toont het uitzicht over Rusland vanaf Sallatunturi aan de Fins-Russische grens.

Ook in de zomer is het mogelijk om in Salla's Rendierpark aan allerlei excursies mee te doen. Onder leiding van ervaren gidsen kan men o.a. een kanotocht in het Oulanka Park maken. Tijdens de tocht door rustig vaarwater krijgt men een goed beeld van de bijzondere natuur in dit gebied.Om de Lapse sfeer compleet te maken, wordt er onderweg op een mooie plek, nabij watervallen en hangbruggen, aangelegd voor een picknick. Het heldere water wordt gewoon uit de rivier geschept en er wordt op typisch Lapse wijze koffie van gezet.

Wie zijn geluk als gouddelver wil beproeven, kan een gokje wagen in Tuntsa, een uitgestrekt gebied met tunturi's ten noorden van Salla.


       

En mocht het niet meezitten, dan is er wel troost te putten uit de verhalen van "ervaren" goudzoekers, die rond het kampvuur over hun ervaringen vertellen.
De gegrilde worstjes smaken in elk geval prima na gedane arbeid!

Weer terug in het Rendierpark kan men een diavoorstelling bijwonen over de traditionele en moderne rendierhouderij in Finland, of een bezoek brengen aan een tentoonstelling met opgezette dieren. Dieren als wolf, lynx, veelvraat, steenarend en beer zijn een geduchte vijand voor het rendier.

Vervolgens wordt een wandeling over het "Vallenpad" gemaakt.
Langs dit pad staan nog oude vallen, die vroeger door de rendierherders werden gebruikt. Tegenwoordig is het gebruik van deze vallen verboden.

Tot slot worden de bezoekers in de gelegenheid gesteld om zelf de rendieren te voeren.


       

Een spannende bezigheid: vissen op forel en zalm in de vele meren en rivieren.

Elk seizoen in Lapland heeft zijn eigen charme. Een korte, uitbundige lente, die ongemerkt overgaat in de zomer, waarin de zon gedurende enkele maanden niet achter de horizon zal verdwijnen. En wanneer de muggentijd voorbij is: een kleurrijke herfst, die een lange, sneeuwrijke winter aankondigt.

Onze hartelijke dank gaat uit naar Bart Braafhart, die na jarenlange omzwervingen door Scandinavië, Nederland vaarwel heeft gezegd en zich hier in Salla heeft gevestigd. Bart, bedankt voor de interessante informatie en de mooie foto's!

Voor uitgebreide informatie over diverse activiteiten en accomodatie in Salla zie ook onze favorite links.
   
 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics