HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Huskysafari
Voordat de tocht gemaakt kan worden, wordt de route door het bos uitgezet. Met een sneeuwscooter wordt het pad geŽffend, zodat de honden niet in de diepe sneeuw weg zullen zakken. Als Jussi arriveert met zijn Siberische husky's hangt er in een mum van tijd een vrolijke stemming in de lucht. De vriendelijke hondjes komen ons nieuwsgierig begroeten.

       

Naarmate het tijdstip van vertrek nadert raken ze door het dolle heen, zo graag willen ze er van door. Een oorverdovend, uitgelaten geblaf is het gevolg. Kort maar krachtig legt Jussi de grondbeginselen uit: "Meehangen in de bochten", "Daar is de rem" en "Onder geen beding loslaten!"

       

En daar gaan ze! Als een pijl uit de boog schieten de husky's weg en zijn al uit het zicht verdwenen. Links en rechts van het pad de diepe sneeuw, de met een wit kleed bedekte sparren. Het enige geluid is het gehijg van de honden en het glijden van de slee.En dan gaat het bijna mis! In de bocht raak je uit balans, valt en wordt achter de slee aan meegesleept. "Onder geen beding loslaten" heeft Jussi namelijk gezegd. Wanneer na een tweede val plotseling een boom voor je gezicht opdoemt toch maar loslaten, want dat zou wel eens een pijnlijke ontmoeting kunnen worden.

       

Tijd voor een welverdiende pauze. Spieren, waarvan je je nooit eerder bewust bent geweest, doen zich voelen. De honden zijn na deze inspannende rit in een heel wat betere conditie. Hun maaltijd bestaat 's winters uit veel vlees en harde brokken, terwijl ze 's zomers alleen brokken nodig hebben.

       

Verder gaat het weer na de pauze, totdat ook de husky's uitgeteld lijken te zijn en zich languit in de sneeuw uitstrekken.

Jussi heeft duidelijk erg veel plezier in zijn werk. Wanneer de zomer zich aandient houdt hij zich bezig met wildwatervaren, hiking, kanoŽn en vissen. We zullen hem dan zeker nog eens opzoeken.

Zie onze favoriete links voor meer informatie over Kuusamo.


 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics