HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Berlevåg


Twijfelden we eerst nog even of we wel naar Berlevåg zouden rijden vanwege het risico dat er misschien geen camping zou zijn, deze twijfel was snel vergeten toen we eenmaal op weg waren.

De natuur laat zich hier van zijn meest ruige en woeste kant zien.
De rit door Kongsfjorddalen is zo imposant, dat ik alleen maar ontelbare keren "prachtig, prachtig" weet uit te brengen.

       
Vakantiehuisjes in Kongsfjorddalen en de Noordelijke IJszee

Stenen en nog eens stenen. Duizenden stenen. Al rijdend over de Ishavsveien vallen we van de ene verbazing in de andere.

       
Kjølnes vuurtoren

En ook de weergoden zijn ons goed gezind. In een enigszins filosofische bui bedenk ik dat we op de juiste tijd op de juiste plek zijn. De weersomstandigheden zijn optimaal. Een schril contrast met enkele jaren geleden, toen de grauwe wolken onophoudelijk regenbuien over ons uit stortten en er zelfs half juli nog veel sneeuw in het Kongsfjordgebergte lag.

       

Rendieren doen ons steevast naar de fotocamera grijpen. We krijgen er zelden genoeg van om ze te observeren. En die kans hebben we hier volop.De klippen langs de IJszeeweg getuigen van de eeuwige strijd die natuur, mens en dier hier met het klimaat moeten voeren. En dan te bedenken dat in het Stenen Tijdperk al mensen in dit arctische gebied woonden!
       


Lees hier verder
 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics