HOME OVER ONS CONTACT
 
 
 

     
           
Rondreis door Lapland

 
   
 

 

 Home

 

 

Båtsfjord


Verschillende malen hebben we in Tana bru staan twijfelen of we de rit naar Båtsfjord en Berlevåg zouden rijden. Reden van deze twijfel was dat we niet zeker wisten of er wel een camping in deze afgelegen plaatsen zou zijn, zodat we het risico liepen om dezelfde dag weer terug te moeten rijden. Er zijn vele mooie plekken op Varangerhalvøya waar je kunt wildkamperen, maar dat heeft ons eigenlijk nooit zo bekoord. Toch maar de knoop doorgehakt en met een volle tank op weg.Niet zo geweldig geslapen 's nachts. De brug van Tana werd onder hoge druk schoon gespoten, wat een hels kabaal veroorzaakte.

       
Langs de Tana en Kongsfjordfjellet

De eerste 50 kilometer van weg 890 voert ons langs de rivier de Tana, waarna het landschap langzaam gaat veranderen in een hoogvlakte. Het hoogste punt van Kongsfjordfjellet ligt 292 m boven de zeespiegel.

       

Dat is te merken aan de vegetatie: er groeit hier bijna niets meer. Hier begint de Ishavsveien, de IJszeeweg. Een naam die zeer tot de verbeelding spreekt.
       
Båtsfjord

Båtsfjord, met zijn circa 2500 inwoners, is vanwege de visserij zeer belangrijk voor Noorwegen. De voor de deur gelegen Barentszee lijkt een onuitputtelijke bron van inkomsten te zijn.
       

De aanblik van roestige schepen duidt er meestal op dat ze van Russische makelij zijn.

Vanuit Båtsfjord loopt een 37 km lange weg naar het vissersdorpje Syltefjord. Hier vandaan kan men een kleine vogelrots, de Skarvskiten, bereiken via een gemerkt pad. Een wandeling van 1 km.

Syltefjordstauran, aan de westkant van de Syltefjord, is een van Noorwegen's grootste en belangrijkste vogelrotsen. Hier nestelen vele soorten zeevogels op de rotsklippen.

 
 
 

RONDREIS DOOR LAPLAND - COPYRIGHT 2000 - ALL RIGHTS RESERVED

Kiwis Graphics